Ρωσικό τάνκερ «Lana»: Κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά με δύο ρυμουλκά

©makabera – Pixabay / Φωτογραφία αρχείου

Το ρωσικό τάνκερ «Lana» με σημαία Ιράν κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών, από την Κάρυστο που παρέμενε λόγω μηχανικής βλάβης από τα μέσα Απριλίου.

Στο πλοίο που έχει δοθεί ελευθεροπλοΐα αλλά δεν μπορούσε να αναχωρήσει λόγω των καιρικών συνθηκών αναμένεται να επιστραφεί ένα μέρος του φορτίου πετρελαίου που είχε αρχικά δεσμευθεί μετά από αίτημα των αμερικανικών δικαστικών αρχών.

Δικαστήριο της Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «Saman Costar Samirom Servises Construction Executive Company» και διέταξε την απόδοση του φορτίου πετρελαίου στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το «Lana» στις δεξαμενές του.

Έως σήμερα παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετάγγισης του φορτίου πετρελαίου στο «Lana» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άλλο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν δεν μπορούσε να αποπλεύσει λόγω οφειλών για ρυμουλκικές εργασίες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες το Εφετείο Χαλκίδας είχε ζητήσει ένα μέρος του φορτίου πετρελαίου που είχε αρχικά δεσμευθεί μετά από αίτημα το αμερικανικών δικαστικών αρχών να επιστραφεί στο δεξαμενόπλοιο. Επρόκειτο για μια ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το “Lana” στις δεξαμενές του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.