Roscosmos: Συμφωνία με τη NASA για κοινές πτήσεις στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

©astronaut – Pixabay

H NASA και η Roscosmos υπέγραψαν συμφωνία για πτήσεις με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), που θα επιτρέπει στους Ρώσους κοσμοναύτες να πετούν προς τον διαστημικό σταθμό με αμερικανικά διαστημόπλοια.

Ως αντάλλαγμα, οι Αμερικανοί μπορούν να ταξιδεύουν με ρωσικά διαστημόπλοια Soyuz, όπως ανακοίνωσε η Roscosmos. «Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προωθήσει την ανάπτυξη της συνεργασίας εντός του πλαισίου του προγράμματος του ISS» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roscosmos, στην οποία τονίζει ότι η συμφωνία θα διευκολύνει «την εξερεύνηση του διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς».

Οι πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη NASA, με τον αστροναύτη Φρανκ Ρούμπιο να πραγματοποιεί πτήση προς τον διεθνή διαστημικό σταθμό(ISS) από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν μαζί με τους Σεργκέι Προκόπιεφ και τους Ντμίτρι Πετέλιν.

Σε αντάλλαγμα, η Άννα Κίκινα θα συμμετάσχει μαζί με δύο Αμερικανούς αστροναύτες και έναν Ιάπωνα αστροναύτη σε μια πτήση του διαστημοπλοίου SpaceX Crew Dragon με προορισμό τον ISS, το οποίο θα εκτοξευθεί από τη Φλόριντα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.