Road Trip: Οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο [vids]

©Unsplash

Τα road trip για πολλούς έχουν αποδειχθεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τις διακοπές.

Ποια είναι όμως η καλύτερη διαδρομή για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μέσα στο αυτοκίνητο τους; Το Instagram έχει την απάντηση.

Το Pentagon Motor Group ανέλυσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια hashtag στο Instagram για να βρει τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον κόσμο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Μεγάλος Δρόμος του Ωκεανού στην Αυστραλία είναι η πιο όμορφη οδική διαδρομή στον κόσμο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι διαδρομές Big Sur στην Καλιφόρνια και Jebel Hafeet στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός υπέροχου road trip σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η ομάδα εξέτασε πρώτα μια λίστα με τα πιο δημοφιλή οδικά ταξίδια στον κόσμο, μαζί με την τοποθεσία και το μήκος τους.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε δεδομένα από τα hastag στο Instagram για να βρει πόσες εικόνες σχετίζονται με κάθε διαδρομή και διαίρεσε αυτόν τον αριθμό με τα μίλια που καλύπτει κάθε διαδρομή, προκειμένου να βρει ποια είχε τις περισσότερες φωτογραφίες ανά μίλι.

Ακολουθούν τα 10 κορυφαία road trip σε όλο τον κόσμο.

1. Μεγάλος δρόμος του ωκεανού, Αυστραλία: 252 χιλιόμετρα

Αυτή η διαδρομή εκτείνεται σε περισσότερα από 252 χιλιόμετρα. Δεν είναι μόνο η ομορφιά που κάνει αυτό το road trip να ξεχωρίζει, αλλά και το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο μνημείο πολέμου στον κόσμο, καθώς χτίστηκε από τους στρατιώτες που επέστρεφαν για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

2. Big Sur, ΗΠΑ: 144 χιλιόμετρα

Οντας ίσως μια από τις πιο διάσημες διαδρομές για road trip στον κόσμο, το Big Sur του «Highway 1» στην Καλιφόρνια είναι μόνο ένα κομμάτι της συνολικής εμπειρίας των ταξιδιωτών σε αυτόν το δρόμο 144 χιλιομέτρων. Ο οδηγός έχει στη μια πλευρά του την ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού και στην άλλη τα πανύψηλα βουνά της περιοχής.

3. Jebel Hafeet, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 11 χιλιόμετρα

Μπορεί να είναι σύντομη, όμως αυτή η διαδρομή είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Ενώ περνούν μέσα από τους καλά διατηρημένους δρόμους και τις πολλές στροφές της περιοχής, οι οδηγοί φτάνουν σε ένα παλάτι στην κορυφή του βουνού, το οποίο ανήκει στους κυβερνήτες της χώρας και είναι το απόλυτο σημείο για τη λήψη μιας φωτογραφίας.

4. Hải Vân Pass , Βιετνάμ: 20 χιλιόμετρα

Το Hai Van Pass έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο» από τον παρουσιαστή του Top Gear Τζέρεμι Κλάρκσον. Ολοι γνωρίζουν λοιπόν ότι είναι εντυπωσιακός. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο δρόμος είναι αρκετές φορές λίγο ομιχλώδης, οπότε οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάβασή του.

5. Chapman’s Peak Drive, Νότια Αφρική: 8,850 χιλιόμετρα

Αυτός ο δρόμος μήκους 8,850 χιλιομέτρων στη Νότια Αφρική «αγκαλιάζει» την ακτή του Ατλαντικού. Οπως και το Big Sur, αυτή η διαδρομή επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη θέα του ωκεανού από τη μία πλευρά και τα εντυπωσιακά βουνά από την άλλη, νιώθοντας να περιβάλλονται από την απόλυτη ομορφιά της μητέρας φύσης.

Blue Ridge Parkway, ΗΠΑ: 754 χιλιόμετρα

Οντας ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Καρολίνα, το Blue Ridge Parkway είναι μια από τις μεγαλύτερες και υψηλότερες συνεχείς διαδρομές στα Απαλάχια Ορη, που χαρίζει στους οδηγούς μια μοναδική θέα στο τοπίο που βρίσκεται κάτω της.

Είναι ένα εξαιρετικά όμορφο μέρος το φθινόπωρο, όταν τα φύλα αλλάζουν χρώματα και στο τοπίο κυριαρχούν οι αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου και του καφέ.

7. Going-to-the-Sun Road, ΗΠΑ: 80 χιλιόμετρα

Το «Going-to-the-Sun είναι επίσημα ένα εθνικό ιστορικό μέρος, αξιοθέατο και μνημείο αρχιτεκτονικής. Οι επισκέπτες στον δρόμο 80 χιλιομέτρων ανακαλύπτουν ότι προσφέρει επίσης μοναδική θέα στην υψηλότερη κορυφή του βουνού που το περιβάλει και φτάνει τα 2.000 μέτρα.

8. Αγριος Ατλαντικός Δρόμος, Ιρλανδία: 2,500 χιλιόμετρα

Ξεκινώντας από την κομητεία Ντόνεγκαλ, ο «Αγριος Ατλαντικός Δρόμος» περνάει από τα ψηλότερα θαλάσσια βράχια της Ευρώπης. Αυτή η μακρά διαδρομή είναι καλύτερο να διασχίζεται κατά τη διάρκεια πολλών ημερών, καθώς περνάει από εννέα διαφορετικές κομητείες οι οποίες έχουν πολλά που αξίζει να εξερευνήσει κάποιος.

9. Olympic Peninsula Loop, ΗΠΑ: 91 χιλιόμετρα

Με όλα όσα μπορεί να ανακαλύψει κάποιος σε αυτή τη διαδρομή 91 χιλιομέτρων που μεταφέρει τους επισκέπτες στην περίμετρο του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστούν τα κορυφαία σημεία της.

Στη λίστα βρίσκονται σίγουρα οι εντυπωσιακές κορυφογραμμές, οι λίμνες, τα τροπικά δάση και οι εκπληκτικές ακτές και παραλίες.

10. Icefields Parkway, Καναδάς: 230 χιλιόμετρα

Αυτή η έκταση περίπου 230 χιλιομέτρων συνδέει τη λίμνη Λουίζ με τη λίμνη Τζάσπερ στην Αλμπέρτα του Καναδά. Ενώ ο τελικός προορισμός είναι εκπληκτικός, υπάρχουν εντυπωσιακά σημεία σε όλο το μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων παγετώνων και καταρρακτών.

με πληροφορίες από Travel + Leisure

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.