Reuters: «Πράσινο φως» από ΗΠΑ για τη μεταφορά πετρελαίου Βενεζουέλας στην Ευρώπη

©GTraschuetz – Pixabay

«Πράσινο φως» άναψαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters, για τη μεταφορά πετρελαίου Βενεζουέλας στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, η Eni SpA και η Repsol SA μπορούν να αρχίσουν να μεταφέρουν πετρέλαιο Βενεζουέλας στην Ευρώπη από τον Ιούλιο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Ο όγκος του πετρελαίου που αναμένεται να λάβουν η Eni και η Repsol δεν είναι μεγάλος, ωστόσο μπορεί να δώσει ώθηση στον στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ άναψε το «πράσινο φως» ώστε οι εταιρείες να ξεκινήσουν τη μεταφορά πετρελαίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

Εμπάργκο στο πετρέλαιο: Όλες οι κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία

Αναλυτικά τα μέτρα:

Η ΕΕ απαγορεύει την αγορά αργού πετρελαίου από τη Ρωσία. Η κατάργηση του ρωσικού πετρελαίου θα διαρκέσει μέχρι 8 μήνες.

Προβλέπεται εξαίρεση για εισαγωγές αργού πετρελαίου μέσω αγωγών σε εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που πλήττονται ήδη.

Προβλέπεται, επίσης αφαίρεση Λευκορωσικών και Ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT. Η ΕΕ αναστέλλει τις δραστηριότητες εκπομπής των σταθμών: Rossiya RTR/RTR Planeta, Rossiya 24 / Russia 24 και TV Center International.

Η ΕΕ θα απαγορεύσει την παροχή λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Ρωσία. Επιπλέον, αποφασίστηκα να επιβάλει κυρώσεις σε επιπλέον άτομα

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.