Πυρκαγιά στο Μάτι: Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών η δίκη

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η δίκη για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι είχε προκύψει χωροταξικό θέμα για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης, καθώς η αίθουσα ήταν πολύ μικρή για έναν τόσο μεγάλο αριθμό δικηγόρων, κ.λπ.

Σήμερα (1/11) το μεσημέρι προηγήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών Δημήτρη Οικονόμου, του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, όπου αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης για την υπόθεση στο Μάτι στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου ήδη διεξάγεται η επίσης πολυπρόσωπη και πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη με δεδομένη τη δικονομική πρόοδο που έχει συντελεστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής και μετά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων ότι ο αριθμός των συνεδριάσεων που θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 ανά μήνα δεν θα οδηγήσουν σε παρέλκυση και καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.