Πυρκαγιά στην Ανω Βούλα: Βελτιωμένη η κατάσταση – Ολονύχτια μάχη από επίγειες δυνάμεις

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Βελτιωμένη είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Άνω Βούλα σε σχέση με το απόγευμα. Ωστόσο, παραμένει σε εξέλιξη κυρίως στο μέτωπο προς τα νεκροταφεία. 

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε πολλές εστίες κυρίως σε δύσβατη περιοχή αλλά έχουν κοπάσει οι άνεμοι και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης ενώ αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις που είναι σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή. 

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσέστες θα είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Επίσης το πρωί αναμένεται να γίνει νέα αναλυτική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος για την πορεία της πυρκαγιάς.

Στην προηγούμενη ενημέρωση για τη φωτιά στη Βούλα Αττικής ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι η φωτιά αυτή πήρε γρήγορα διαστάσεις και λόγω των ανέμων που έπνεαν έως 8 μποφόρ και για αυτό μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα στις 16:20 στους κατοίκους για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.