Πτώση Antonov στην Καβάλα: «Μας φάνηκε σαν πυρηνική βόμβα»

©MOTIONTEAM

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καβάλας, μετά την πτώση του Antonov 12 στους Αντιφιλίππους.

Ο Πασχάλης Λιόντας, κάτοικος του χωριού, τόνισε: «Είχαμε πανικοβληθεί στην αρχή, τώρα ηρεμήσαμε, γύρισε η καρδιά μας στη θέση της. Το αεροσκάφος ήταν φλεγόμενο, έπεσε χαμηλά, σύρθηκε γύρω στα 200 μέτρα και μετά έγινε η μεγάλη έκρηξη. Δεν καταλάβαμε τι έγινε, μας φάνηκε σαν πυρηνική βόμβα».

Αμέσως ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία, ενώ οι κάτοικοι των Αντιφιλίππων βγήκαν στην πλατεία του χωριού.

Ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, αντιπτέραρχος ε.α., εξήγησε στο MEGA πως το Antonov μπορεί να πετάξει στον αέρα με τρεις ή ακόμα και δύο κινητήρες. «Πιθανώς να υπήρξαν καπνοί και αναθυμιάσεις στο cockpit και να δημιουργήθηκαν προβλήματα ορατότητας και λιποθυμίας», σημείωσε για το Antonov.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών στο ΑΠΘ μίλησε για την επικινδυνότητα του φορτίου, λέγοντας πως «ξέρουμε ότι αυτά περιέχουν φώσφορο και μετά από έκρηξη μπορεί να δώσει διοξείδιο του φωσφόρου, που μοιάζει με λευκή σκόνη».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως άσπρη σκόνη προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και στα χείλη, ωστόσο δεν απειλεί μακροπρόθεσμα την υγεία του ανθρώπου/ Εκείνο που τον ανησυχεί είναι η ύπαρξη καύσης μεταλλικών και πλαστικών βλημάτων του αεροσκάφους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.