«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του voucher

©StartupStockPhotos – Pixabay

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης από τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ».

Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης για τον Πυλώνα Α του Προγράμματος είναι:

  1. Εκπαιδευτικοί του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα (Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) που είτε έχουν ενεργή τοποθέτηση σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε απουσιάζουν λόγω συγκεκριμένης αιτιολογίας που προβλέπεται στις εξαιρέσεις της προκήρυξης.

Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης για τον Πυλώνα Β του Προγράμματος είναι:

  • Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη ηλικίας από 4 έως 24 ετών που σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως αυτές εξειδικεύονται στην προκήρυξη,
  • με κύρια κατοικία σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές κατά το ημερολογιακό έτος 2021,
  • οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές λόγω των προαναφερθεισών πυρκαγιών και έχουν αποδεδειγμένα καταστεί προσωρινά ή μόνιμα μη κατοικήσιμες.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν σωρευτικά. Αναλυτική περιγραφή των κριτηρίων επιλεξιμότητας περιλαμβάνεται στον Οδηγό του Προγράμματος (ενότητα 2).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος επιδοτείται η αγορά των παρακάτω τύπων τεχνολογικού εξοπλισμού:

  • Φορητές ταμπλέτες (tablets)
  • Φορητοί υπολογιστές (laptops)
  • Σταθεροί υπολογιστές (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.

Οι συσκευές πρέπει να έχουν κάποια ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά για να γίνουν αποδεκτές προς επιδότηση. Επίσης, πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες υπηρεσίες εγγύησης, υποστήριξης και λογισμικό προστασίας της συσκευής (antivirus) και των χρηστών κατά την πλοήγηση στο internet.

Οι προμηθευτές των λύσεων είναι εξολοκλήρου υπεύθυνοι για την επιλογή των κατάλληλων πακέτων εξοπλισμού, τα οποία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ελάχιστες απαιτήσεις του Προγράμματος. Τα πακέτα εξοπλισμού εγκρίνονται από τα αρμόδια όργανα, προτού διατεθούν προς πώληση. Οι επιταγές του προγράμματος δύναται να εξαργυρωθούν μόνο σε ήδη εγκεκριμένα προϊόντα.

Αναλυτική περιγραφή των κατηγοριών εξοπλισμού, των προδιαγραφών τους, καθώς και της σύνθεσης κάθε επιλέξιμης προς πώληση λύσης περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος (ενότητα 5).

Αιτήσεις επιχορήγησης μπορούν να υποβάλλονται κατά το διάστημα 11 Μαΐου 2022  – 8 Ιουλίου 2022.

Αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού (μετά τη σχετική έγκριση της αίτησης και έκδοση των αντίστοιχων επιταγών) μπορεί να γίνονται έως την 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Επιμέρους προθεσμίες που αφορούν άλλα ορόσημα του Προγράμματος περιγράφονται στον Οδηγό του Προγράμματος (ενότητα 4).

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.