Πρώτος εν ενέργεια δισεκατομμυριούχος παίκτης του NBA έγινε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς

@pixabay/albertoadan

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε επίσημα δισεκατομμυριούχος. Την Πέμπτη, το Forbes υπολόγισε πως η καθαρή περιουσία του αστέρα των Λος Άντζελες Λέικερς είναι 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Κανένας άλλος εν ενέργεια παίκτης του NBA δεν το είχε καταφέρει αυτό.

Για παράδειγμα, για τον Μάικλ Τζόρνταν, του οποίου η περιουσία στο Forbes έχει υπολογιστεί στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια μετά την απόσυρσή του για να έχει τον τίτλο του δικεκατομμυριούχου.

Ο Τζέιμς σε μια συνέντευξη του 2014 είχε μιλήσει για την πιθανότητα αυτού του σεναρίου στο GQ: «Αν συμβεί θα είναι το μεγαλύτερο ορόσημό μου», είχε δηλώσει ο Τζέιμς, προσθέτοντας: «Θέλω να μεγιστοποιήσω την επιχείρησή μου. Και αν τύχει να τα καταφέρω, αν τύχει να είμαι αθλητής δισεκατομμυρίων δολαρίων… Ω, Θεέ μου, θα είμαι ενθουσιασμένος».

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε σχεδόν το πόσο των 400 εκατομμύριων δολαρίων σε μισθούς στην καριέρα του στο ΝΒΑ, τα λεφτά που παίρνει έξω από το γήπεδο είναι αρκετά. Το Forbes εκτιμά ότι ο 37χρονος έχει κερδίσει περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια διαφημίσεις και επιχειρήσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.