Πρόταση εισαγγελέως: Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο για τη δολοφονία του Άλκη

©Eurokonissi

Την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και των δώδεκα ατόμων που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, προτείνει η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το Thestival.gr.

Στην πρόταση θεωρεί ότι η ομάδα είχε σκοπό να σκοτώσει όλη την παρέα μέσα στην οποία ήταν ο άτυχος 19χρονος.

«Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο», σημειώνει στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με την πρόταση «στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν».

Στην πρόταση αναφέρεται ότι ο 19χρονος Άλκης Καμπανός υπέκυψε στα τραύματά του από τα τραύματα που είχε στα πόδια και από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Προτείνει την παραπομπή ενός κατηγορουμένου επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας και των υπολοίπων για συνέργεια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.