Προσεχώς στο Σινεμά: Τέσσερις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Η Action Press προτείνει τέσσερις ταινίες που έρχονται στη μεγάλη οθόνη από αυτήν την εβδομάδα.

ΚΟΡΣΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαρί Κρόιτσερ

Πρωταγωνιστούν: Βίκι Κριπς, Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ, Κόλιν Μόργκαν

(Προβολή από 17/11)

Καμιά φορά, ακόμα κι οι γαλαζοαίματοι πιέζονται απ’ το αυστηρό πλαίσιο του κοινωνικού τους ρόλου. Βέβαια, είναι πιο ευχάριστο να είσαι δυστυχής και βασιλιάς, παρά δυστυχής και φτωχός, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία… Η ταινία είναι μία φανταστική εξιστόρηση ενός χρόνου απ’ τη ζωή της περίφημης αυτοκράτειρας της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, της γνωστής Σίσσυ, της συζύγου του φοβερού και τρομερού Φραγκίσκου Ιωσήφ, στα τέλη του 19ου αιώνα. Η βασίλισσα κλείνει τα σαράντα, αλλά υποχρεούται απ’ το αυστηρό πρωτόκολλο να παραμένει λεπτή, νέα, κομψή και μεγαλοπρεπής, ανεξάρτητα απ’ το αν έχει βαρεθεί μέρι θανάτου τον κονωνικό της ρόλο, τον σύζυγό της κι όλες τις αφόρητες συμβατικότητες που απορρέουν απ’ την υψηλή της θέση. Ετσι, κάνει του κεφαλιού της… Μια σπουδαία ερμηνεία απ’ τη Βίκι Κριπς, ενορχηστρωμένη απ’ την ικανή σκηνοθέτρια και σεναριογράφο Μαρί Κρόιτσερ, σε μία ρηξικέλευθη, φεμινιστική ματιά στην Ιστορία, που βραβεύτηκε στις Κάννες, στο Σαν Σεμπαστιάν και στο Λονδίνο, ενώ αύριο Κυριακή θα αποτελέσει την ταινία λήξης στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ

Σκηνοθεσία: Λι Ρουιτζούν

Πρωταγωνιστούν: Γου Ρένλιν, Χάι Κινγκ

(Προβολή από 17/11)

Μία ακόμα ταινία που μας έρχεται απ’ το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δραματική, μελαγχολική και τρυφερή. Υμνεί την ανθρωπιά και τη βαθιά σχέση μεταξύ του ανθρώπου και της γης. Οι ήρωες είναι δύο ηλικιωμένοι, που τους έδιωξαν οι οικογένειές τους, σχεδόν υποχρεώνοντάς τους να παντρευτούν. Ομως αυτοί οι ήρεμοι, χαμηλών τόνων άνθρωποι μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν από κοινού τα προβλήματα της αγροτικής ζωής, φτιάχνοντας στην κινέζικη ύπαιθρο ένα σπιτικό, που στεγάζει την εγγύτητα μεταξύ τους. Οχι, δεν γυρίζονται συχνά τέτοιες ταινίες, που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, όχι τον εντυπωσιασμό και το… μπούκωμα του ματιού από καταιγιστικές εικόνες. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν κι αυτές οι λίγες, οι καλές.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάιλοντ

Πρωταγωνιστούν: Ανια Τέιλορ-Τζόι, Ρέιφ Φάινς, Νίκολας Χουλτ

(Προβολή από 17/11)

Ιδιοφυής κωμωδία τρόμου, τροφή για τα μάτια και το μυαλό. Τροφή, στην κυριολεξία, μιας και το πλαίσιο της ιστορίας είναι η υψηλή μαγειρική, αλλά αλίμονο εάν η ταινία έμενε εκεί! Σ’ ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού ένας παράξενος γκραν σεφ έχει ανοίξει ένα εστιατόριο, όπου… εκθέτει τις δημιουργίες του μόνο για τους λάτρεις της haute cuisine. Ενα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει μέχρι εκεί για να γευματίσει, αλλά το πλουσιοπάροχο μενού περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις. Η ταινία, χρησιμοποιώντας τον τρόμο, το στοιχείο του αλλόκοτου και το μαύρο χιούμορ, κάνει κάποια οξύτατα κοινωνικά σχόλια, ικανοποιώντας παράλληλα, όπως είπαμε, και το μάτι: ο Φάινς, στο ρόλο του μυστήριου σεφ, είναι απολαυστικός.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Σκηνοθεσία: Εύα Χάσον

Πρωταγωνιστούν: Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ

(Προβολή από 17/11)

Λίγο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Αγγλία, μια νεαρή υπηρέτρια σε μία πλούσια οικογένεια μένει μόνη της την Ημέρα της Μητέρας στο σπίτι, μιας και τα αφεντικά της (οι σπουδαίοι Κόλμαν και Φερθ) έχουν φύγει. Η νεαρή κοπέλα σχεδιάζει να αξιοποιήσει αυτή την ανέλπιστη ευκαιρία με τον εραστή της, που εργάζεται σε κοντινή έπαυλη. Ο νεαρός, παρ’ όλη τη μακρόχρονη σχέση που έχει με την καμαριέρα, σκοπεύει να παντρευτεί σύντομα, οπότε κάθε λεπτό που περνούν μαζί είναι πολύτιμο. Ομως, τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε και τα οργανώνουμε, τόσο στην πραγματική ζωή, όσο και σ’ αυτό το ρομαντικό δράμα εποχής.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.