Προσεχώς στα Σινεμά: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Η Action Press προτείνει τρεις ταινίες που έρχονται στη μεγάλη οθόνη από αυτήν την εβδομάδα.

THE FABELMANS (Προβολή από 24/11)

Η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι ένα σπιλμπεργκικό, άρα πολύ καλογυρισμένο, δράμα ενηλικίωσης, που αναφέρεται στη γοητεία, αλλά και τη δύναμη του κινηματογράφου να αλλάξει τη ζωή μας. Σχεδόν αυτοβιογραφικό φιλμ, προσωπικό και εξομολογητικό, που αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού, απ’ τα επτά μέχρι τα δεκαοκτώ του χρόνια, που ζει στη μεταπολεμική αμερικανική επαρχία. Ο μικρός ανακαλύπτει ένα συγκλονιστικό οικογενειακό μυστικό, όμως η δύναμη του σινεμά είναι αυτή που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την αλήθεια για τον εαυτό του και τους άλλους. Ντυμένη με σπουδαία μουσική από τον -πέντε φορές τιμημένο με Oσκαρ- Τζον Γουίλιαμς, η ταινία δεν θα απογοητεύσει το κοινό – βραβεύτηκε, άλλωστε, ήδη στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

BONES AND ALL (Προβολή από 24/11)

ΠΙΝΟΚΙΟ (Προβολή από 24/11)

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ WIFT GR 50/50 ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

 Στις25 Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ του WIFT GR (Women in Film and Television Greece), συμπίπτει ημερολογιακά με αυτή τη σημαντική ημερομηνία. Από 24 έως 27 Νοεμβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα δούμε περισσότερες από 12 ταινίες αποκλειστικά από γυναίκες σκηνοθέτριες, με θέμα την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος. Το Φεστιβάλ, ασπαζόμενο το φεμινιστικό σύνθημα «My body my rights», θα εστιάσει στα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, όπως το δικαίωμα στην άμβλωση, η αντισύλληψη και τα ζητήματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και παρένθετης μητρότητας.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

To Πανόραμα γιορτάζει φέτος τα 35α γενέθλιά του! Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας θα διεξαχθεί απ’ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους «Ελλη» και «Ανδόρα», πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίνου Φένεκ-Μικελίδη. Ο βετεράνος κριτικός όλα αυτά τα χρόνια έχει φέρει στην Ελλάδα τους σημαντικότερους ανθρώπους της εβδόμης τέχνης για να λαμπρύνουν τις προβολές ταινιών που έγραψαν ιστορία. Η επίσημη έναρξη θα γίνει στην «Ελλη» την Πέμπτη με τη γαλλική ταινία «Ντάλβα (Dalva)» της Εμανουέλ Νικό, μία τολμηρή ταινία, βραβευμένη σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ που μιλάει για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.