Πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου: Λονδίνο και Αθήνα θα μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία για τα Ελγίνεια

© ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Λονδίνο και Αθήνα θα μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία για τα Ελγίνεια, τόνισε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτ Όσμπορν.

Ο Όσμπορν εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία διαμοιρασμού των μαρμάρων μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Υπάρχει μια «συμφωνία που μπορεί να γίνει», τόνισε.

«Τα Ελγίνεια Μάρμαρα, τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι μια καταπληκτική μαρτυρία του ανθρώπινου πολιτισμού. Στο Βρετανικό Μουσείο, αφηγούνται μια ιστορία για τον πολιτισμό σε σύγκριση με όλους τους άλλους πολιτισμούς, την Κίνα, την Ινδία, άλλα μέρη της Μεσογείου. Στην Ελλάδα, αφηγούνται την ιστορία, μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια συμφωνία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια συμφωνία όπου μπορούμε να πούμε και τις δύο ιστορίες στην Αθήνα και στο Λονδίνο», ανέφερε στο LBC.

«Αν και οι δύο προσεγγίσουμε το θέμα χωρίς ένα σωρό προαπαιτούμενα, χωρίς κόκκινες γραμμές και καθίσουμε κάτω ως λογικοί άνθρωποι, μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά αν η μία από τις δύο πλευρές πει ότι δεν υπάρχει καμία υποχώρηση, τότε δε νομίζω να υπάρξει», συμπλήρωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.