Power Pass: Ποιοι πρέπει να ελέγξουν εκ νέου την αίτηση

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Οδηγίες προς τους δικαιούχους του Power Pass δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε στο σύστημα για το επίδομα ρεύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, το ζήτημα του Power Pass αφορά «πολίτες που υπέβαλαν τη δήλωση για το Power Pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση και οι οποίοι χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου τη δήλωση του Power Pass μόνο στις περιπτώσεις που άλλαξαν τη διεύθυνση κατοικίας τους στη φορολογική δήλωση και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στο Power Pass».

Το υπoυργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παραπέμπει στις οδηγίες που είχε εκδώσει στις 17 Ιουνίου, όταν άνοιξε η πλατφόρμα (δείτε σχετικά εδώ https://mindigital.gr/archives/3261). Στις αρχικές οδηγίες αναφερόταν πως «Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του».

Η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να προηγηθεί της αίτησης για το Power Pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.