Πούτιν: Η Δύση θέλει να διαλύσει τη Ρωσία

©ωΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τη Δύση ότι θέλει να διαλύσει τη Ρωσία.

O ίδιος σημείωσε ότι έστειλε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία για να το αποτρέψει. «Αρχίσαμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος, να το αποτρέψουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Η Δύση έχει καλλιεργήσει την ιδέα της διάλυσης της χώρας μας, εδώ και δεκαετίες».

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο Πούτιν απείλησε με πλήγματα στις ουκρανικές υποδομές και είπε: «Θα δούμε πώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα τελειώσει».

«Θα απαντήσουν με μεγάλη σοβαρότητα», εάν διαπιστωθεί μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Ρωσία, συμπλήρωσε. «Θα κάνουμε οτιδήποτε προκειμένου να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις», είπε.

Ο Πούτιν διατύπωσε την άποψη ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στο πλάνο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», υπογραμμίζοντας ότι «ο βασικός στόχος είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς». Υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός σταδιακά κερδίζει νέα εδάφη, για να σχολιάσει: «Δεν βιαζόμαστε. Ο βασικός μας στόχος δεν έχει αλλάξει».

Εξήρε τον Ερντογάν

Ο Πούτιν εξήρε τις προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατηγορώντας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι δεν ήταν διατεθειμένος να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.