Πολύωρη κατάθεση Βαξεβάνη στην Εισαγγελία για τις παρακολουθήσεις

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου που ερευνά από κοινού με τον συνάδελφο της Κώστα Σπυρόπουλο, τις καταγγελίες για εκτεταμένες παρακολουθήσεις επικοινωνιών προσώπων από την πολιτική και την οικονομική ζωή της χώρας.

Ο κ. Βαξεβάνης μετέβη στο εισαγγελικό γραφείο, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του και υπεύθυνο του Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μαντζουράνη. Η κατάθεση του κ. Βαξεβάνη ολοκληρώθηκε το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στην εισαγγελική λειτουργό απαντήσεις και στοιχεία για όσα έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τις υποκλοπές.

Ο εκδότης, φεύγοντας από την Εισαγγελία δήλωσε: «Σε πρώτη δόση κατέθεσα στοιχεία επί πέντε ώρες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι από τον Ιούλιο του 2022, πριν γίνει γνωστό ότι παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, έφυγαν πενήντα και πλέον πρόσωπα από την ΕΥΠ τα οποία τώρα επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Γιατί επέστρεψαν; Αυτοί είναι ο πυρήνας και αυτούς πρέπει να ψάξουν».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.