Θ. Γλαβίνας: Υπαρκτό το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, αναγκαία η εξεύρεση λύσεων χωρίς προκαταλήψεις

«Έχουμε εκφραστεί θετικά ως προς την τροπολογία. Ωστόσο, πρόκειται για μία συζήτηση που έχει πολύ μεγάλο πολιτικό βάθος και δεν είναι εύκολη. Πρέπει να γίνει με ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις και ανέξοδες φωνές, όπως αυτές που είχε για χρόνια η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας στον τ/σ OPEN, αναφερόμενος στην τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα άδειας προσωρινής διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών.

Προσέθεσε ότι δεν χρειαζόταν μία τροπολογία, αλλά μία συντεταγμένη συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων η οποία δεν έγινε, και επέρριψε τις ευθύνες στη κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας πως θέλει να κρύψει το πρόβλημα και όχι να το συζητήσει ουσιαστικά, λόγω «των γνωστών εσωκομματικών της προβλημάτων». «Αυτό, όμως, είναι ζήτημα του κ. Σαμαρά και όσων διαφωνούν» είπε ο κ. Γλαβίνας.

Επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της κοινωνίας για το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών, ειδικά στον αγροτικό τομέα, ενώ εξήγησε ότι η διαδικασία δεν αφορά ελληνοποιήσεις, καθώς «η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας είναι μία διαφορετική διαδικασία, που λειτουργεί στη χώρα μας με συγκεκριμένο τρόπο». «Είναι διαφορετικά πράγματα, ας μην διασπείρουμε φόβους που δεν υπάρχουν. Κατανοούμε τις ενδεχόμενες ανησυχίες, που έχει ένα κομμάτι του πληθυσμού, όμως το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης είναι υπαρκτό, όπως και η ανάγκη δεκάδων επαγγελμάτων, από την οικοδομή έως την αγροτική παραγωγή. Χρειάζεται μία σοβαρή και συντεταγμένη συζήτηση και μία κυβέρνηση που δεν έχει παρωπίδες, όπως η σημερινή όπως αποδείχτηκε στον προϋπολογισμό» σημείωσε οεκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.