Σ. Ζαχαράκη: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας και η στατιστική καταγραφή των αναγκών στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής

Η εξέλιξη στην ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας και η πρωτοβουλία για την στατιστική καταγραφή όλων των αναγκών των πολιτών της Ευρώπης είναι μεταξύ των βασικών ζητημάτων στα οποία θα επικεντρωθεί το Συμβούλιο Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών, όπως σημείωσε προσερχόμενη η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Παράλληλα, η κυρία Ζαχαράκη τόνισε θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε σχέση με την αποιδρυματοποίηση, ο ρατσισμός που όπως υπογράμμισε είναι «ένα πολύ βασικό θέμα για την καταπολέμηση όλων των προκαταλήψεων και των μορφών αποκλεισμού», ενώ θα τεθεί και το ζήτημα της κοινωνικής καινοτομίας και των επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δήλωσε:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σήμερα σε ένα σημαντικό συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για θέματα απασχόλησης αλλά και για θέματα κοινωνικής πολιτικής, ένα ζήτημα ιδιαίτερα καίριο που φωτίζει πολιτικές προτεραιότητες και της δικής μας κυβέρνησης. Σήμερα θα συζητήσουμε για θέματα αναπηρίας, θα παρουσιαστεί η εξέλιξη στην ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας, όπως επίσης και μια σημαντική πρωτοβουλία για την στατιστική καταγραφή όλων των αναγκών των πολιτών της Ευρώπης σε ένα καίριο κομμάτι που επηρεάζει πάρα πολύ και τη δική μας πολιτική, συνδέεται με το δημογραφικό και είναι και μια πολιτική προτεραιότητα των επόμενων μηνών. Θα ακούσουμε επίσης τις λεπτομέρειες για τις εξελίξεις για όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την αποιδρυματοποίηση, μια επίσης βασική πρωτοβουλία και προτεραιότητα για την δική μας κυβέρνηση και το υπουργείο, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και θα τοποθετηθώ αργότερα για το κομμάτι του ρατσισμού, ένα πολύ βασικό θέμα για την καταπολέμηση όλων των προκαταλήψεων και των μορφών αποκλεισμού, ένα κεντρικό ζήτημα για το υπουργείο μας και θα μιλήσουμε για το κομμάτι της κοινωνικής καινοτομίας και τις επενδύσεις. Όλο αυτό το βασικό σημείο το οποίο έρχεται να επηρεάσει και την τοπική κοινωνία με μια ανάπτυξη η οποία πρέπει να διαχέεται παντού στην Ελλάδα και σε όλες τις περιφέρειες, σε μια Ευρώπη η οποία ενώνει και δεν αποκλείει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.