Ν. Ανδρουλάκης: Η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου εις βάρος της αυτοδιοίκησης

«Η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου εις βάρος της αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ.

Όπως πρόσθεσε, «η ΚΕΔΕ πρέπει να γίνει το συνδικαλιστικό όργανο, που θα υπηρετήσει μια αυτόνομη αυτοδιοίκηση, δίπλα στον πολίτη, που θα στηρίξει μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών».

Παράλληλα, ανέφερε ότι, «δεν δώσαμε, ως κόμμα, χρίσματα στις εκλογές του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, διότι υπηρετούμε πολιτικά και ιδεολογικά την ανεξαρτησία και αυτονομία του θεσμού, όπως συμβαίνει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη».

Μιλώντας για το Χάρη Δούκα, σημείωσε ότι «θεωρώ μια ιστορική ευκαιρία την υποψηφιότητα του νέου δημάρχου Αθηναίων για να ξαναγίνει η ΚΕΔΕ το όργανο των αυτοδιοικητικών και όχι το όργανο του κ. Μητσοτάκη για να ελέγχει τους αυτοδιοικητικούς».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «μιλάμε για δύο διαφορετικά μοντέλα» και συνέχισε: «Το ένα μοντέλο είναι η συγκέντρωση εξουσίας σε μια παρέα γύρω από τον κ. Μητσοτάκη και το άλλο μοντέλο είναι αυτό της δημοκρατικής παράταξης που προκρίνει τον διάλογο και τη συναίνεση, ώστε κράτος και αυτοδιοίκηση να υπηρετούν ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους αυτοδιοικητικούς «να στηρίξουν ένα σχήμα, το οποίο θα δώσει δύναμη στη δική τους φωνή και όχι ένα σχήμα που θα είναι υπηρέτης της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου»

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.