Ανδ. Σπυρόπουλος για επιστολική ψήφο: Η κυβέρνηση τορπιλίζει τη συναίνεση

«Η κυβέρνηση τορπιλίζει τη συναίνεση. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει με τη στάση του ότι τον ενδιαφέρει μόνο το μικροκομματικό του συμφέρον και δεν σέβεται τη μεγάλη εικόνα, που είναι η επίτευξη της ομοφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μπροστά σε τέτοιες μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος στη χθεσινή αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε για νομοθετικές ανακολουθίες, όπως είπε, της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα παρατηρώντας αιχμηρά: «Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ένας πολίτης ο οποίος ψηφίζει στο σχολείο της πόλης του, δεν θα πάει στην κάλπη και θα του δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίσει με επιστολική ψήφο και μάλιστα μόνο στις ευρωεκλογές».

Ως προς τις χθεσινές εξαγγελίες για το δημογραφικό, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει μία επιδοματική πολιτική, που δεν λύνει το μεγάλο ζήτημα της υπογεννητικότητας. Αντίθετα, χρειάζονται μακροπρόθεσμες πολιτικές, που θα δώσουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια για να μπορέσουν να κάνουν οικογένεια».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Σπυρόπουλος επανάλαβε την ανάγκη να κατατεθεί το τελικό κείμενο ώστε να αρθεί η παραδοξότητα οι βουλευτές ερωτώνται αν θα ψηφίσουν κάτι, που δεν έχουν δει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.