Πλεύρης: Τι απαντά μετά τη δήλωση για τη μετάδοση σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους

©Eurokinissi

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τη δήλωσή του ότι ο «η μετάδοση του κορονοϊού δε γίνεται στους κλειστούς χώρους».

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Πλεύρη:

«Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα τυχαίνει οι κλειστοί χώροι να είναι περιορισμένοι έως ανύπαρκτοι και επομένως η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται κυρίως στους χώρους που συγκεντρώνεται ο κόσμος και αυτοί είθισται να είναι οι ανοιχτοί.

Η σύσταση για χρήση μάσκας υπάρχει τόσο στους κλειστούς χώρους όσο και στους ανοικτούς όταν έχει συνωστισμό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφορας υπάρχει υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας. Κάποιοι ευελπιστούν σε επαναφορά οριζόντιων μέτρων ακόμη και όταν είναι αχρείαστα απλά και μόνο για να υπηρετήσουν το κομματικό τους αφήγημα», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον Alpha, είχε τονίσει νωρίτερα: «Υπάρχει σύσταση για τους χώρους με συνωστισμό» είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.