Πλεύρης: Τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό από Σεπτέμβριο

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι πιθανό να χρειαστεί το Σεπτέμβρη τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. «Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε. «Αν είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας», εξήγησε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα επανέλθουν και τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα θα συζητήσει το πρωτόκολλο για τα πλοία «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.