Πλεύρης: Στον ΑΣΕΠ για ανάρτηση η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών

©ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισκέφθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην προκήρυξη των τεσσάρων χιλιάδων νοσηλευτών, εξηγώντας ότι ήδη έχει πάει για ανάρτηση στον ΑΣΕΠ. «Έχει εκτιμηθεί ό,τι ζητήθηκε σε νοσηλευτές από τις νοσηλευτικές δομές του Ηρακλείου και μάλιστα αυτές οι προκηρύξεις είναι και με αυξημένη μοριοδότηση, για τους νοσηλευτές που ήδη υπηρετούν στο σύστημα υγείας ως επικουρικοί και ήτανε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει και η προκήρυξη των 700 θέσεων για ιατρικό προσωπικό. «Το ταμείο ανάκαμψης είναι ποσό 350 εκατομμυρίων ευρώ για τα νοσοκομεία και 250 εκατομμυρίων για την πρωτοβάθμια, άρα συνολικά οι δομές θα αναβαθμιστούν και κτηριακά, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σε ότι αφορά στην πανδημία, επανέλαβε ότι μπορεί να συνεχιστεί ο υπάρχον προγραμματισμός και πως τα όποια νέα μέτρα θα έρθουν από το Σεπτέμβριο. Για τον εμβολιασμό των πολιτών κάτω των 60 σημείωσε πως η πλατφόρμα ανοίγει «γιατί κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι διαφορετική και ο εμβολιασμός αποφασίζεται με βάση την κλινική του εικόνα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.