Πλεύρης: «Κανένα νόημα να επαναφέρουμε μέτρα»

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο να γίνει επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό απέκλεισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σημείωσε ότι το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και παρατηρείται μια πτωτική τάση στα κρούσματα. «Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.

Τόνισε πως το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται σε κλίνες ΜΕΘ, δείχνει ότι δεν υπάρχει νόημα παρθούν μέτρα για τον κορονοϊό.

Για τον αριθμό των θανάτων είπε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφέιλεται σε covid κι όχι από covid . «Το 30-35% των ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται για άλλο λόγο και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid και λογαριάζονται ως αντίστοιχα περιστατικά. Δεν λέμε όμως ότι δεν υπάρχουν θάνατοι, να το ξεκαθαρίσω», ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια, σημείωσε ότι γίνονται δοκιμές από Pfizer καιModerna, για προστασία από τη μόλυνση από την Όμικρον αλλά και για προστασία από την Ομικρον 4-5. Στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δύο εταιρίες θα υποβάλλουν αίτημα για έγκριση.

Ερωτηθείς για την περίπτωση χορήγησης ενισχυτικής δόσης στο γενικό πληθυσμό δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα χρειαστεί.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Αναφέρομαι στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εάν κάποιος νοσήσει η μέρα της νόσησης είναι η μέρα 0 και ακολουθεί 5 ημέρες καραντίνα και μετά από 5 ημέρες πρέπει να φοράει η μάσκα. Με βάση τους χρόνους που ο κ. Τσίπρας έχει δώσει έπρεπε να είναι σε καραντίνα και να φοράει μάσκα. Δε γίνεται εξαίρεση σε περίπτωση που το pcr είναι αρνητικό. Η καραντίνα έχει αποσυνδεθεί από το τεστ.».

Και συνέχισε: «Η απάντηση ότι είσαι ακροδεξιό τρολ και τσαρλατάνος χωρίς να πει ποιες οδηγίες ακολούθησε o κ. Τσίπρας, είναι μια κριτική που δεν έχει βάση»

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.