Πλεύρης: Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη. Ερωτηθείς για το εάν η άρση των μέτρων έγινε λόγω της έλευσης των τουριστών ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι «είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα».

«Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, αλλά δεν είχε βαριές νοσηλείες», είπε για την πανδημία. «Βρισκόμαστε σε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων εδώ σχεδόν και ένα χρόνο. Επομένως, το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορωνοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες», πρόσθεσε ο ίδιος. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα διότι μας απασχολούν τα κρούσματα σε συνδυασμό με την πίεση στο ΕΣΥ», υπογράμμισε.

«Η σύσταση είναι όταν βρισκόμαστε σε χώρους με έντονο συγχρωτισμό πρέπει να φοράμε μάσκα και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας»,σχολίασε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. «Έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό» είπε ο κ. Πλεύρης αναφέροντας ότι οι μεταλλάξεις Όμικρον δεν έχουν την ίδια πίεση για το ΕΣΥ όπως η Δέλτα. «Μέτρα μπορεί να υπάρξουν, αλλά δεν θα είναι οριζόντια, όπως είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας», είπε για πιθανά μέτρα.

«Θέλω να πιστεύω ότι η πορεία που θα έχει η πανδημία θα είναι τέτοια που ναι μεν θα πιέσει, αλλά δε θα χρειαστεί να πάμε σε κάτι που θα παραπέμπει στους περιορισμούς που είχαμε», συμπλήρωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.