Πλεύρης: Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού μετά από 2-3 εβδομάδες

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Για αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού μετά επόμενες 2 με 3 εβδομάδες μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο τελευταίος τόνισε πως η εκτίμηση αυτή βασίζεται στα μοντέλα των ειδικών. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι «ενώ είχαμε μια άνοδο που ξεπερνούσε το 100% τις προηγούμενες εβδομάδες, τώρα πια είναι περίπου στο 50% που δείχνει ότι ανεβαίνει μεν αλλά πλέον σταθεροποιείται».

«Πλέον οι νοσηλείες αναλογικά είναι λιγότερες, κυρίως ως επί το πλείστον μέχρι στιγμής στις απλές κλίνες, όχι στις ΜΕΘ. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή σε αυτή την πορεία θα έχουμε αύξηση και στους διασωληνωμένους, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε τέτοιο αριθμό που το Σύστημα έχει στους σκληρούς δείκτες πολύ μεγάλες αντοχές», πρόσθεσε για τον κορονοϊό.

Ο Θάνος Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τα επιχειρησιακά σχέδια, οπότε για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες δεν θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ «που να μην μπορούμε να διαχειριστούμε».

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές σημείωσε ότι θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι στις 31 Δεκεμβρίου. «Τους καλούμε όλους να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις δουλειές τους», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.