Πλεύρης: Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε δύο φάσεις θα γίνει η προμήθεια των επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορoνοϊό, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5, τόνισε στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως όσοι κινδυνεύουν, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 για την τέταρτη δόση.

Ο υπουργός Υγείας,σ ημείωσε πως γίνονται συζητήσεις με ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραχωρήσουν απλές κλίνες. «Εμείς θέλουμε να τα διαχειρίζονται οι ιδιώτες για να μην πιέζονται οι απλές κλίνες στο ΕΣΥ», τόνισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, απάντηση ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας. «Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε.


Για τα σχολεία ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο. Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι ο βασικός δείκτης είναι η πίεση στις εντατικές του ΕΣΥ και συνεπώς στο βαθμό που δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων. «Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.