Πλέκει το εγκώμιο του Βενιζέλου ο Ανδρουλάκης [vid]

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Έπλεξε το εγκώμιο του Βενιζέλου ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στάθηκε στην κριτική που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Θα βγάλουν και τον Βενιζέλο Συριζαίο σε λίγο», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή σχετική ερώτηση του Γιώργου Πιέρρου.

«Μα το σύνολο των συνταγματολόγων έχουν εκφραστεί παρομοίως. Ο κ. Γεραπετρίτης τι να πει; Ότι είπε ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; Ο κ. Βενιζέλος πάλεψε για να στηθεί όρθια η Ελλάδα. Είναι συνεπής και δημοκράτης. Δεν υπάρχει σύγκριση Βενιζέλου – Γεραπετρίτη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο»

«Εχω ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι θλιβερό στην Ελλάδα του 2022 να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα. Η κα. Μπακογιάννη έλεγε ότι υπεύθυνος να μάθει ο ελληνικός λαός τη αλήθεια είναι το θύμα. Μου ζητούν να κάνω κάτι που είναι παράνομο. Εδώ να δείτε θράσος. Βάσει του νόμου του 2006 ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να τα μάθουμε όλα. Τους λόγους της παρακολούθησης τους ξέρουμε άλλωστε. Το θέμα είναι τυπικό», τόνισε o Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Λένε ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος. Σήμερα διάβασα ότι υπάρχει ζήτημα πλαστογραφήσεων. Οι εκλογές πήραν παράταση λόγω του θανάτου της κας Γεννηματά. Γιατί ξαναυπέγραψε η κα. Βλάχου για επέκταση; Διάτρητη και νοσηρή η ιστορία. Δεν θέλουμε να παράγουμε αποτέλεσμα. Να θωρακίσουμε τον ελληνικό λαό θέλουμε», πρόσθεσε. 

«Είναι δυνατόν να αποκλείονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην υπόθεση από την εξεταστική; Είναι δυνατόν να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις; Εγώ θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στο ευρωκοινοβούλιο», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το σχόλιο Μητσοτάκη περί τερατογένεσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ο Πρωθυπουργός είναι σε πανικό. Κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παραμείνει στην καρέκλα. Οι εκφράσεις του δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για δημοκρατικά κόμματα. Για τις συνεργασίες μην βιάζεστε. Δεν χρειάζονται σενάρια. Ο λαός θα κρίνει. Το δίλημμα είναι ανατροπή με τη δημοκρατική παράταξη ή συνέχιση των φαινομένων που αντιμετωπίζουμε».

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου:

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.