Πισπιρίγκου: Καταθέτουν οι ιατροδικαστές

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με τις καταθέσεις δύο ιατροδικαστών συνεχίζεται σήμερα η ανάκριση για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών, Μαλένας και Ίριδας, της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι μαρτυρίες των δυο ιατροδικαστών θεωρούνται κομβικές, καθώς με το πόρισμά τους «έδεσαν» την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της μόλις Ίριδας και άνοιξαν το δρόμο για να βρεθεί η 33χρονη αντιμέτωπη με τις νέες κατηγορίες.

Οι δύο άνδρες στην πορισματική τους αναφορά αποκλείουν ο θάνατος των δυο παιδιών να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Όπως αναφέρουν «και στις δύο περιπτώσεις περιγράφονται ήπιες, μη θανατηφόρες βλάβες στο πρόσωπο. Στην περίπτωση της Δακαλάκη Μαρίας Ελένης, δύο εκδορές στο ριζορίνιο με λοξή/διαγώνια φορά και εντύπωμα στη δεξιά παρία, όπως προαναφέρθηκαν.

Στην περίπτωση του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνου χείλους στόματος αριστερά, και πιθανά εκδορές στον αριστερό ρώθωνα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε τόσο από τον νεκροψιακό/νεκροτομικό έλεγχο, όσο και από τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, παθολογική αιτία θανάτου».

Επιπλέον,τονίζουν πως «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό μηχανισμό θανάτου».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.