Πετράλωνα: Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βιασμού των παιδιών

©Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων εκδόθηκε σήμερα (3/11) από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως για την υπόθεση δεν είχε υποβληθεί καταγγελία στην αστυνομία, με την υπόθεση να ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτωδικών Αθηνών του 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.