Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου σε ηλικία 79 ετών

«Έφυγε» σε ηλικία 79 ετών ο μεγάλος Έλληνας μουσικός και συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου.

Ο Vangelis, όπως ήταν γνωστός στο εξωτερικό, βραβεύθηκε με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982». Επίσης έχει επενδύσει μουσικά ποικίλες κινηματογραφικές ταινίες όπως το Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο.

Η παρουσία του Παπαθανασίου είναι συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού εκείνος συνέθεσε τη μουσική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Το 1995, το International Astronomical Union Minor Planet Center έδωσε το όνομά του (Vangelis) στον Αστεροειδή 6354 ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στη μουσική του προσφορά αλλά και στην αγάπη του για το διάστημα.

Η ΝΑSΑ τίμησε τον περίφημο μουσικό με το μετάλλιο δημόσιας συνεισφοράς σε αναγνώριση της επιρροής της μουσικής του για το διάστημα. «Σκέφτηκα να δώσω έμφαση στα χαρακτηριστικά του Jupiter/Δία και της Ήρας/Juno, που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, είχαν μία ιδιαίτερη σχέση. Ένιωσα πως έπρεπε να παρουσιάσω τον Δία μόνο με ήχο, καθώς οι μουσικοί νόμοι μετατρέπουν το χάος σε αρμονία, η οποία κινεί τα πάντα, ακόμη και την ίδια τη ζωή», τόνισε ο ίδιος για το άλμπουμ του «Juno To Jupiter».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.