Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

©ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Πέθανε η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη σε ηλικία 82 ετών.

Ο ψυχολόγος, Δημήτρης Σούρας, ο οποίος ήταν με τη Μάρθα Καραγιάννη μέχρι τις τελευταίες τις στιγμές, μίλησε στον ALPHA και ανακοίνωσε το θάνατό της.

Δήλωσε πως δεν το περίμενε, αφού δεν είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος είχε συχνή επαφή με την οικογένειά της.

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1939. Σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών (1956) στην ταινία της Φίνος Φιλμς, «Η άγνωστος». Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε το 1957 στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και ψύλλοι». Στην τηλεόραση εμφανίζεται πρώτη φορά στη σειρά «Ο Δρόμος».

Ξεχώρισε στις παραστάσεις: «Όμορφη πόλη» (1962), «Καμπαρέ» (1972), «Παγωτό μες το χειμώνα» (1984), «Χαμάμ γυναικών» (1996) και «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» (2000).

Στη συνέχεια θα ξεχωρίσει σε ταινίες, όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Γοργόνες και Μάγκες».

Η Μάρθα Καραγιάννη παντρεύτηκε το Δημήτρη Στεφανάκο, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο, 1960. Απέκτησαν ένα παιδί που πέθανε τρεις ημέρες μετά τη γέννηση του. Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

Το 2001 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Ο έρωτας μωρό μου είναι γλέντι».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.