Νεκρή μίλησε στην κηδεία της και απάντησε σε ερωτήσεις συγγενών

Μια νεκρή γυναίκα μίλησε στην κηδεία της και απάντησε σε ερωτήσεις συγγενών.

Αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε μια τεχνολογία «έξυπνου» ολογραφικού βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη.

Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία StoryFile. Δημιουργεί ένα ψηφιακό ολόγραμμα του ατόμου πριν τον θάνατο του και αξιοποιεί βίντεο με ερωταπαντήσεις που έχουν τραβηχτεί και αφορούν θέματα που ενδιαφέρουν τους κοντινούς ανθρώπους του.

Το υλικό χρησιμοποιείται για να εκπαιδεύσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις. Το τελικό προϊόν «φορτώνεται» στην ψηφιακή πλατφόρμα της StoryFile, από όπου, πραγματοποιείται ο «διάλογος».

Μια Βρετανίδα 87 ετών εμφανίστηκε ως ομιλητικό ολόγραμμα λίγο μετά την καύση της. Μίλησε για τη ζωή της και απάντησε σε ερωτήσεις.

Η τεχνολογία είχε δημιουργηθεί από τον γιο της, δρ. Στέφεν Σμιθ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας StoryFile. Ο Σμιθ παραδέχτηκε ότι το ολόγραμμα «σόκαρε» τους παρευρισκόμενους και σημείωσε ότι η μητέρα του απάντησε στις ερωτήσεις τους «με νέες λεπτομέρειες και ειλικρίνεια».

Ο Στέφεν Σμιθ τόνισε ότι η μητέρα του «ήταν παρούσα κατά κάποιο τρόπο» στην κηδεία της και επεσήμανε ότι τα λόγια της ήσαν πραγματικά δικά της.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.