Πάτρα – Θάνατος 49χρονου: Εντός 24 ωρών η πρώτη πορισματική έκθεση

©Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δηλώσεις έκανε σήμερα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή το περιστατικό θανάτου 49χρονου στην Πάτρα.

«Το περιστατικό θα διερευνηθεί σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν και αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν θα φθάσουν μέχρι το τελικό στάδιο, χωρίς την παραμικρή έκπτωση», τόνισε ο ίδιος για το θάνατο του 49χρονου.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι «από σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το συμβάν, από τη στιγμή που εισήλθε στο νοσοκομείο ο 49χρονος μέχρι και τη στιγμή που έφυγε από αυτό».

«Εντός 24 ωρών, σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Υγείας, θα έχουμε μία πρώτη πορισματική έκθεση και ακολούθως θα γίνουν οι όποιες περαιτέρω διοικητικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και οδύνη του «για το ατυχές περιστατικό, όπου έχασε την ζωή του ένας νέος άνθρωπος» και συμπλήρωσε: «Εκφράζω, επίσης, τη βαθιά οδύνη τόσο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη όσο και της διοίκησης του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”».

Υπενθυμίζεται πως ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα, μόλις λίγα λεπτά αφού είχε εξέλθει από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με την οικογένεια του 49χρονου, ο άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Συγγενικό του πρόσωπο τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου, όμως λίγο μετά ο 49χρονος «κατέληξε», στο κάθισμα του συνοδηγού.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.