Παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων τις δηλώσεις του βουλευτή, Ανδρέα Πάτση.

Σε πρώτη φάση, η έρευνα θα αξιολογήσει τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση, ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί να αποφανθούν, αν σε βάρος του προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που αφορούν φοροδιαφυγή και συνακόλουθα αν τίθεται ζήτημα τέλεσης του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (25/10) ο γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας, κάλεσε τον βουλευτή για εξηγήσεις, μετά τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης εταιρειών που αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. και ο ίδιος κερδοσκοπεί από αυτό, ενώ είχε λάβει απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.