Παρέμβαση Ντογιάκου για το Μυλοπόταμο: Εντολή για κατά προτεραιότητα έρευνα 

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητεί να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διεξαχθεί με πληρότητα και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Αφορά τα αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος φέρεται να αναφέρει πως η καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την εικόνα της χώρας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.