«Παράθυρο» για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ

©Pixabay

«Ανοικτό» άφησε το ενδεχόμενο άρσης αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας άφησε, μίλωντας στο MEGA, «παράθυρο» για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ, τονίζοντας πως η σχετική απόφαση θα παρθεί τον Οκτώβριο.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή μέχρι τέλος του χρόνου. Η απόφαση που έχουμε πάρει έιναι ότι θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκρωβρίου και με βάση αυτά θα παρθεί η απόφαση αν θα επιστρέψουν νωρίτερα.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην έλλειψη αναισθησιολόγων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου 1.500 χειρουργεία βρίσκονται σε αναστολή λόγω της έλλειψης των αναισθησιολόγων.

«Η πραγματική λύση του προβλήματος είναι η προκήρυξη που αφορά αναισθησιολόγους και καρδιολόγους, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Εάν γίνει αυτό, αυτομάτως πάμε σε ανακούφιση του προβλήματος, αλλιώς θα υποχρεωθούμε να βρούμε τις επόμενες λύσεις», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.