Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

©Eurokinissi

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων.

Οι διαμαρτυρόμενοι αντιδρούν στην παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνμίας στους χώρους του ΑΠΘ, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις σκάλες μεταξύ των ορόφων του Κτιρίου Διοίκησης φτάνοντας και φώναζαν συνθήματα κατά της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4777/2021 που αφορούν την εγκατάσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στα ΑΕΙ. Μάλιστα, αντιπροσωπεία κατέθεσε στη Σύγκλητο τα αιτήματα των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται πως επεισόδια σημειώθηκαν πριν δύο εβδομάδες στο ΑΠΘ. Ομάδα νεαρών, κατά την αποχώρηση από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, κινήθηκε προς τα κτήρια της διοίκησης.

Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία έσπασαν τα ρολά και τα τζάμια της εισόδου και μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Είχε προηγηθεί δήλωση του κυρίου Θεοδωρικάκου, με την οποία καταδίκαζε τις καταστροφές στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας: «Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Επικοινώνησα, με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλιστεί η ομαλή κατασκευή της βιβλιοθήκης στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για να μπορέσει να δοθεί η βιβλιοθήκη στους φοιτητές και τους καθηγητές. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη», δήλωσε ο υπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.