Παρακολουθήσεις: Μήνυση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη [vid]

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά την αποκάλυψη ότι παρακολουθούνταν.

Το όνομα της κ. Γερβοασίλη βρίσκονταν στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό τηλεφωνική παρακολούθηση.

Σε δηλώσεις της, κατά την έξοδο της από το δικαστικό μέγαρο, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου», προσθέτοντας: «Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών».

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, της αλληλογραφίας και ίσως και εγγράφων απορρήτων, όπως είπε επικαλούμενη και την ιδιότητα της ως πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Έχω εμπιστοσύνη στη ελληνική Δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η Δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης», ανέφερε, επισημαίνοντας τις ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού:

«Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα ήδη αναφέρθηκαν δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι. Στη χώρα έχει στηθεί από καιρό ένα δίκτυο κατασκοπείας. Τα μηνύματα αναφέρουν ότι αυτό οργανώθηκε και λειτούργησε με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Μητσοτάκη».

Με τη μήνυση της η κ. Γεροβασίλη ζητά να διερευνηθεί η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση έχει καταθέσει και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, επίσης, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το κακόβουλο λογισμικό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.