Παναγιωτόπουλος: Συναντήθηκε με τον Ακάρ στη Σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ

Συνάντηση είχε πριν από λίγο ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Είναι το πρώτο τετ-α-τετ μετά από το σύντομο που είχαν οι δύο άνδρες τον Ιούνιο. Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Την Τετάρτη, ο Νίκος Παναγιώτοπουλος είχε συνάντηση με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Ο Νορβηγός πολιτικός δεν υπερέβη τη γραμμή της ουδετερότητας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.