Παναγιωτόπουλος για διαρροές: «Ελβετικό τυρί» τα επιτελεία – Να μιλάνε όλοι λιγότερο

© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Την έντονη δυσφορία του για διαρροές που έχει εντοπίσει και αφορούν στην αμυντική διάταξη της χώρας – και ειδικά των νησιών – εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, τονίζοντας παράλληλα πως θα εγείρει το θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων καθώς όπως είπε το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με «ελβετικό τυρί».

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα επιτελεία. Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες», τόνισε – μεταξύ άλλων.

«Στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό και, στέλνουμε μήνυμα σ’ αυτούς που ασπάζονται τον αναθεωρητισμό, ότι δεν θα περάσει», ανέφερε, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

«Όταν κάποιοι καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της ισχύος των όπλων είτε για αντιμετώπιση της εμπλοκής είτε για αποτροπή, οι χώρες που είναι απέναντι στον αναθεωρητισμό πρέπει να κάνουν το ίδιο, συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι (οι Έλληνες) είμαστε δίπλα στους συμμάχους μας, αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και κάνουμε, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από αυτό που κάνουν όλοι: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό, ενώ παράλληλα στέλνουμε μήνυμα σε αυτούς που ασπάζονται αυτόν τον αναθεωρητισμό, και λέμε ότι δεν θα περάσει!», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.