Παγώνη: Λογική η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

©EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Λογική και αναμενόμενη είναι η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε οι εξάρσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες. Σημασία, κατά την ίδια, έχει το πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Τον τελευταίο εντοπίζονται οι υποπαραλλαγές 4 και 5 του στελέχους Όμικρον στην Αττική αλλά και στην Κρήτη, σύμφωνα με την κυρία Παγώνη. Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, με ασθενείς να ανεβάζουν 39 και 40 πυρετό.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως η υποχρεωτικότητα για τους εσωτερικούς χώρους θα έπρεπε να διατηρηθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου. Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

Νέο κύμα

«Έχουμε ήδη ένα νέο κύμα κορωνοϊού το οποίο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη», δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε περίπου διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων», τόνισε και πρόσθεσε πως «αυτή την στιγμή δεν κάνουμε ως κοινωνία τίποτα καταγγέλοντας τη χαλάρωση των μέτρων σε εστιατόρια και χώρους όπου υπάρχει πολύς συνωστισμός».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.