Παγώνη: Δεν έχει νόημα να πάνε τα παιδιά με μάσκες στα σχολεία

©EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Εξηγώντας το σκεπτικό της, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι το καλοκαίρι όλοι πήγαν διακοπές με γνωστούς, αλλά τα κρούσματα κορονοϊού έχουν μειωθεί, όπως και οι νοσηλείες.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο. Κάλεσε, πάντως τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους.

«Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία», είπε.

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα φτάσει στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Κένταυρος. Για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις εμβολίου και νόσησαν μετά, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «ησυχάζει το κεφάλι τους».

Σχετικά με την τέταρτη δόση, κάλεσε όσους είναι πάνω των 60 να την κάνουν. Κάλεσε τους πολίτες να μην περιμένουν το Σεπτέμβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.