Ουκρανία: Συνεχίζει τις προετοιμασίες για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών

©Pixabay

Η Ουκρανία συνεχίζει σήμερα τις προετοιμασίες για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών.

Οι ρωσικοί πύραυλοι που έπληξαν το λιμάνι της πόλης της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, προκάλεσαν τραυματισμούς ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. «Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι υποδομές του λιμανιού υπέστησαν ζημιές», δήλωσε ο Μαξίμ Μαρσένκο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού έδειξε ότι η Μόσχα θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών.

«Αυτό δεν αποδεικνύει παρά ένα πράγμα: ό,τι και να λέει και να υπόσχεται η Ρωσία, θα βρει τρόπους για να μην το εφαρμόσει», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram. Υπενθυμίζεται πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Ο εχθρός επετέθη κατά του εμπορικού λιμανιού της Οδησσού με πυραύλους Cruise Kalibr . Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι», διευκρίνισε η ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση του Νότιου Τομέα στο Telegram.

Ένας υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε πως οι προετοιμασίες για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών συνεχίζονται, καθώς οι πύραυλοι δεν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο λιμάνι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.