Όταν σβήνουν τα φώτα της δόξας

Μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στη ζωή του περνάει ο πάλαι ποτέ άσσος των ελληνικών γηπέδων, ο Βασίλης Καραπιάλης. Ο Λαρισαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, στα 57 του χρόνια πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους πλειστηριασμούς για ακίνητά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μην ξεχνάμε την περίπτωση του Γιώργου Ανατολάκη ο οποίος μετά από 16 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχοντας διατελέσει στην συνέχεια Βουλευτής, αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, λόγω κακών χειρισμών αναγκάστηκε να δουλέψει ως κούριερ για να βγάλει τα προς το ζην.

Σε διεθνές επίπεδο, πολλοί είναι αυτοί που καταστράφηκαν οικονομικά και πτώχευσαν, με πιο τραγική την ιστορία του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου, του Γκαρίτσα, ο οποίος μόλις σε ηλικία 49 ετών, βρέθηκε νεκρός (το 1983) σε ένα σκοτεινό στενό, όντας για καιρό σε κατάσταση ένδειας.

Στα όρια της φτώχιας έφτασε η Ολγα Κόρμπουτ, από την Λευκορωσία, η οποία είχε κατακτήσει στη γυμναστική 6 Ολυμπιακά μετάλλια, αναγκάστηκε όμως να πουλήσει τα 5 εξ αυτών (το άλλο της το κλέψανε) έναντι 333.500 δολαρίων, για να γλυτώσει από την πείνα.

Ο μεγάλος τενίστας Μπόρις Μπέκερ, με τεράστιες επιτυχίες, είχε κερδίσει πάνω από 50 εκ. δολάρια, όμως είδε όλες του τις επενδύσεις να ναυαγούν και ο ίδιος να αναγκάζεται να πουλήσει το 2019, 82 προσωπικά του αντικείμενα για να μαζέψει 765.000 ευρώ.

Ο μποξέρ Εβάντερ Χόλιφιλντ, το 2012 αναγκάστηκε να πουλήσει τα γάντια που φόραγε στον διάσημο αγώνα που ο Μάικλ Τάϊσον του είχε δαγκώσει το αυτί. Είχε κερδίσει 200 εκ. δολάρια στα ρινγκ αλλά τα ξόδεψε όλα αγοράζοντας μία βίλα 109 δωματίων στην Ατλάντα, αλυσίδα εστιατορίων στο όνομα του και δισκογραφική εταιρία.

Ο μεγάλος του Αγγλικού ποδοσφαίρου, Τζορτζ Μπέστ, είχε παραδεχθεί ότι είχε μπλέξει με το αλκοόλ, μοιάζοντας με σκιά του εαυτού του. «Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα».

Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, είχε αποκαλύψει το 2006 ότι είχε χάσει πάνω από 10 εκ. δολάρια σε τυχερά παιχνίδια.

O πρώην Αγγλος ποδοσφαιριστής, Μάθιου Εθέρινγκτον, είχε παραδεχθεί ότι είχε χάσει 1,5 εκ. λίρες στον τζόγο, δημιουργώντας ένα χρέος της τάξεως των 800.000 λιρών που τον οδήγησε στον χωρισμό και σε οικονομική καταστροφή.

Γνωστός ο εθισμός στον τζόγο και του μεγάλου Μάϊκλ Τζόρνταν, αλλά μάλλον όσα λεφτά και να έχασε δεν θα τον οδηγούσαν ποτέ σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.