Όταν ο Κασσελάκης εκθείαζε το «μαξιλάρι» του Τσακαλώτου πριν 20 μέρες

Ούτε μήνας δεν έχει περάσει από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του Economist, όπου είχε επιχειρήσει να αναπτύξει τα σχέδια του για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς επιτυχία στο εσωκομματικό του ακροατήριο πάντως, λόγω των αναφορών του στα stock options, που αποτελεί σχέδιο του Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια στο περιβόητο μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων του Ευκλείδη Τσακαλώτου, το οποίο σήμερα αποκηρύσσει.

Τότε, το είχε συνδέσει μάλιστα με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poors:

«Απλά διαβάστε την ανάλυση της Standard & Poor’s που εξηγεί την απόφασή της… Η S&P αναφέρεται επίσης στο τωρινό 37 δις ταμειακό απόθεμα ως πολύ μεγάλη ρευστότητα για το μέγεθος της οικονομίας. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δις στα ταμεία το 2019, και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα. Με άλλα λόγια, η ΝΔ παρά τα πολλά πακέτα στήριξης που έχει διοχετεύσει στην αγορά, έχει αναλογικά μειώσει το μαξιλαράκι της χώρας».

Η οβιδιακή μεταστροφή της άποψης του τον οδήγησε ώστε να πει χθες εντελώς διαφορετικά πράγματα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ.Τσακαλώτου».

Με αυτό τον τρόπο ο Στέφανος Κασελάκης ταυτίζεται με στελέχη όπως ο Παύλος Πουλάκης, ο Γιώργος Τσίπρας αλλά και ο Νίκος Παππάς που έχουν μιλήσει για λανθασμένη απόφαση και υπερφορολόγηση που στοίχισε εκλογικά το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ.

Ο κ. Δραγασάκης, αντιδρώντας έντονα, με ανάρτησή του στο facebook κατήγγειλε τον κ. Κασσελάκη, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα» που «διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Μετά τον κ. Δραγασάκη, ακολούθησε ο σχολιασμός του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media.

«Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το “νέο”. ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Τσίπρας, περήφανος για το «μαξιλάρι» που αποδόμησε ο Κασσελάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα είχε δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το, επίτευγμα του. «Αυτήν τη στιγμή η δυνατότητα που έχει η ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια χάρη σε αυτήν την παρακαταθήκη που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δήθεν αχρείαστο μαξιλάρι είναι εξαιρετικά σημαντική, υπαρκτή και μεγάλη (…) Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα ενδεχομένως να είχαμε ήδη χρεοκοπήσει χωρίς να το ξέρουμε», είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, στις 15/04/2020.

Πηγή DailyPost.gr

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.