Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 πριν από την φιέστα τίτλου

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague. Ο ΠΑΟΚ βάλθηκε να χαλάσει την φιέστα των ερυθρόλευκων με τον Σοάρες να σκοράρει στο ξεκίνημα, όμως ο Καρβάλιο ισοφάρισε ενώ οι πειραιώτες, που παρατάχθηκαν με πολλά νέα πρόσωπα και αλλαγές, θα μπορούσαν να είχαν κάνει και την ανατροπή. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, με Μπαγκαλιάνη και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Κούντε με τον Κανέ και τον Καρβάλιο, στα εξτρέμ ο Φαντιγκά με τον Ροντρίγκες και στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσαούση και Σάστρε στην άμυνα, με Σβαμπ, Κούρτιτς, Σοάρες, Ζίβκοβιτς και Μίτριτσα στο κέντρο, με τον Τσόλακ προωθημένο.

Στην πρώτη επιθετική ενέργεια μόλις στις 2’, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ όταν μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Σοάρες πρόλαβε στην έξοδο τον Τζολάκη και πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Στο 5’ συρτό σουτ του Ροντρίγκες από τα πλάγια, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 10’ εκτέλεση φάουλ του Κούντε για γέμισμα, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε. Στο 22’ σουτ του Σβαμπ, μπλόκαρε ο Τζολάκης, ενώ στο 18’ πλασέ του Ζίβκοβιτς έφυγε άουτ. Στο 24’ όμορφη ενέργεια του Ανδρούτσου και γλυκιά σέντρα για το ύψος του πέναλτι, εκεί όπου έκανε την κεφαλιά ο Ροντρίγκες, όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας του ΠΑΟΚ.

Στο 42’ ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Ανδρούτσος δέχθηκε μπροστινή μπαλιά από τον Κουντέ και βγήκε στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή έκανε την κοφτή μπαλιά στο ύψος του πέναλτι, όπου ανενόχλητος ο Καρβάλιο με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη.

Στο 45’ ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ να πιάνει καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.

Στο 56’ εκτέλεση κόρνερ του Κούντε, καρφωτή κεφαλιά του Μανωλά με τον Πασχαλάκη να διώχνει, ενώ στην συνέχεια ο ρέφερι έδωσε επιθετικό φουλ. Στο 59’ εκτέλεση φάουλ του Κούντε, με τον Παπασταθόπουλο να παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα να φεύγει άουτ, με τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού να δέχεται χτύπημα στο κεφάλι από τις γροθιές του Πασχαλάκη και να τραυματίζεται. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR χωρίς να υπάρξει κάποια υπόδειξη. Στο 65’ πλασέ του Μίτριτσα, διώχνει με τις γροθιές ο Τζολάκης. Στο 73’ εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, κεφαλιά του Παπασταθόπουλου άουτ. Στο 86’ σέντρα-σουτ του Λόπες, πετάγεται στην πορεία της μπάλας ο Ελ Αραμπί και κάνει την προβολή, όμως δεν μπορεί να κάνει επαφή. Στο 90’ πλασέ του Λόπες, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης, ενώ στο 91’ νέο σουτ του Λόπες, διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Φαντιγκά – Κούρτιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπαγκαλιάνης (46’ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (70’ Εμβιλά), Κανέ, Καρβάλιο, Ροντρίγκες (84’ Βαλμπουενά), Φαντινγκά (58’ Λόπες), Τικίνιο (70’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσαούσης, Σβαμπ, Κούρτιτς, Σοάρες (70’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς (87’ Λούκας), Μίτριτσα (76’ Μπίσεσβαρ),  Τσόλακ (70’ Άκπομ).

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.