Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 στα πέναλτι): Ο Βατσλίκ τον έστειλε στους ομίλους

©ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League, επικρατώντας του Απόλλωνα Λεμεσού με 3-1 στα πέναλτι, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς, σκοράροντας με τον Γιώργο Μασούρα μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Έπειτα από γέμισμα, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μαυρία, ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς τον Μασούρα, ο οποίος σκόραρε για το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια και πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων άρχισε πιέζοντας για να βρει ένα τέρμα, με την άμυνα του Ολυμπιακού, ωστόσο, να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων.

Στο 71΄ο Κούντε έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να βγαίνει άουτ.

«Πληγώθηκε» στο 90΄

Στο 88′, ο Βαλμπουενά έφερε την μπάλα στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ. Ο Αραμπί έκανε το πλασέ με την μπάλα με κάποιον τρόπο να μην περνά τη γραμμή. Ο Απόλλων Λεμεσού βρήκε αυτό που έψαχνε στο τέλος, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90΄, με τον Πίττα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση, λόγω του 1-1 του πρώτου αγώνα.

Δεύτερη κίτρινη του Μπα και αριθμητικό μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό

Στο 92΄ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε με δυσκολία.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους στο 100΄, με τον Μπα να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες.

«Ήρωας» Βατσλίκ

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τους ομίλους (με 3-1), χάρη στις τρεις αποκρούσεις του Βατσλίκ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 1-0: Εύστοχος ο Εμβιλά
  • 1-0: Ο Βατσλίκ έπιασε πέναλτι του Χάμπου
  • 2-0: Εύστοχος ο Ντε Λα Φουέντε
  • 2-1: Εύστοχος ο Πίττας
  • 3-1: Εύστοχος ο Άβιλα
  • 3-1: Ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι του Ογκέντα
  • 3-1: Ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε πέναλτι του Ραντζέλοβιτς
  • 3-1: Ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι του Μπα

Ολυμπιακός (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ – Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Κούντε (84’ Αγκ. Καμαρά), Εμβιλά – Μασούρας (84’ Ντε Λα Φουέντε), Χουάνγκ (79’ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς) – Ελ Αραμπί (102′ Μανωλάς)

Απόλλων Λεμεσού (Ντ. Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς – Μαυρίας, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς – Σαχάρ (67’ Μπα), Κολ (81’ Κυριάκου), Φέλιξ (67’ Ονγκεντά), Πίττας – Ντιγκινί (81’ Γιάνγκα, 97’ Καμπράλ), Χέντι (57’ Ζραντί)

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.