Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη – «Δεν άφησε τίποτα αναπάντητο»

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Με την ομιλία του στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα της ισχυρής Ελλάδας σε όλους τους τομείς.

Στην οικονομία, όπου όπως είπε η χώρα γύρισε σελίδα, πετυχαίνοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αντιμετωπίζοντας ανατιμήσεις στην ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία πιο αποτελεσματικά από άλλες χώρες.

Στα ελληνοτουρκικά, όπου ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έδωσε απάντηση σε όσα λέει η τουρκική ηγεσία. Απευθυνόμενος προς τον τουρκικό λαό τόνισε πως η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή ενώ έθεσε ως κόκκινη γραμμή την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Στο μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που σώσει ανθρώπινες ζωές. Ως προς τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε την ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας υπέρ των Ουκρανών.

Για την Τουρκία, στο κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν ότι πλέον οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει ότι η Ελλάδα έχει δίκιο και η Τουρκία έχει ξεφύγει πολλαπλώς. Διαπιστώνουν ότι η γειτονική χώρα αρχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζει κυρώσεις έναντι της Ρωσίας.

Προσθέτουν ότι στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε τίποτα αναπάντητο, επανέλαβε σαφώς την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο, ανέδειξε τον πολυσήμαντο ρόλο της χώρας στην περιοχή ως πυλώνα σταθερότητας και ενεργειακού κόμβου και δικαίωσε εκείνους που θεωρούν πλέον την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.