Οικονόμου: «Πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης – Δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε»

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε άμεσα απόφαση, παρατηρούμε μετράμε, βλέπουμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν λειτουργούν σπασμωδικά, άλλα και δεν αδιαφορούμε, είμαστε εδώ, και όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο που θα έχει άμεση απόδοση και θα το καταλάβει ο κόσμος θα ανακοινωθεί στο σωστό χρόνο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως ξεκαθάρισε ότι «οι δυνατότητες μας δεν είναι ατέλειωτες, ζυγίζουμε τα πράγματα, σταθμίζουμε τις δυνατότητες» φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν τι συνέβη στη Βρετανία.

Υπάρχει, τόνισε, πρόβλημα με το πετρέλαιο κίνησης, στο σύνολο της αγοράς, όχι μόνο στο προσωπικό επίπεδο.

Για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο σημείωσε ότι «οι επιδοτήσεις συνεχίζονται χωρίς καμιά αλλαγή και με μεγαλύτερες ενισχύσεις σε σχέση με πέρυσι όπως στο επίδομα θέρμανσης».

Αυστηρή απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν

Αυστηρή απάντηση στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου έδωσε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία με μυθεύματα με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ, και αντιστέκεται επίμονα» είπε.

«Οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι κι ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του, και από την άλλη η χώρα μας έχεις καταφέρει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» επισήμανε.

Από την άλλη, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, η χώρα μας εξαιτίας μιας συνεχούς και σωστής επιλογής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή της τετραετίας έχει καταφέρει να κάνει αυτά που πρέπει, αυτά που χρειάζεται, για να ανέβουμε πολλές – πολλές πίστες γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, και να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.